2011. november 6., vasárnap

Salice - "Made from Sports"

Mától Viki és én Salice napszemüvegben versenyezhetünk a Velossimo Kft. jóvoltából!
Egy ideje szemüveg nélkül versenyzek, mivel a legutóbbit elhagytam. Most úgy érzem megtaláltam azt a szemüveget, amire érdemes lesz nagyon vigyázni!

A váci székhelyű Velossimo Kft. idén május óta forgalmazza a 90 éves múltra visszatekintő olasz márkát.
Salice 006
Ez is, mint sok más cég kis családi vállalkozásból nőtte ki magát.
Profiljuk főleg sport és divat napszemüvegekre terjed ki, de foglalkoznak síszemüveg, bukósisak és egyéb kiegészítők gyártásával is. (www.saliceocchiali.it)


A gyár a második világháború alatt a hadseregnek gyártott szemüvegeket és védőfelszerelést, majd a motorozás fellendülését kihasználva hatalmas sikerre tettek szert kifejezetten motoros szemüvegeikkel. Ebben az időben kezdett divatcikké válni a napszemüveg. A következő térnyerésük a síelés terén volt a hatvanas években. Büszkén hirdetik, hogy termékeik a mai napig tisztán olaszok, hisz a tervezéstől a gyártásig minden ott készül.

Szemüvegeiken régóta használják az olasz nemzeti színű csíkozást, ami könnyen felismerhető és megkülönböztető védjegyük lett mára.


Salice 004 ITA

Lencse típusok, technológiák


Polarizált - Mire is jó?
A polarizált napszemüvegeket arra tervezték, hogy sík, tükröződő felületekről visszaverődő fénysugarakból a "káros" ragyogást, vakító hatást kiszűrjék. A természetes fény alapvetően nem polarizált, azonban valamilyen sík felületről (pl. hó, víz, nedves úttest) visszaverődve felbomlik függőleges és horizontális "rezgő" hullámokra. A Salice PolarFLEX lencsék tervezésénél az volt a cél, hogy a hasznos függőleges sugarakat átengedjék, míg a vízszintes (vakító fehér) sugarakat a lehető legnagyobb mértékben elnyeljék. Ezek a vakító sugarak tízszer fényesebbek lehetnek a normál sugaraknál, torzítják a színek érzékelését és rontják a mélység és tér érzékelést. A PolarFLEX lencsék ilyen körülmények közt sokkal kiegyensúlyozottabb, de ugyanakkor kontrasztos képet adnak. Ideális sportolóknak (különösen pl. horgászoknak, mivel segíti a vízbe belátást), nappali vezetéshez, idősek vagy érzékeny szemmel rendelkezők számára.


Fotokromatikus / CRX(Chromolex)
Volt már, hogy bringázás vagy autóvezetés közben egy napsütötte részről egy erdős részre érve majd kiguvadt a szemed úgy próbáltad keresni az úthibákat a megváltozott fényviszonyok közt? Szemüveg le, szemüveg fel, szemüveg le, szemüveg fel! És közben ne ess fejre a bringával...
Ha ismerős a probléma és eleged van belőle, akkor a fotokromatikus lencséket Neked találták ki. A Salice - szabadalmaztatott technológiája révén - a lehető leggyorsabban alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, lehetővé téve, hogy rekord idő alatt egy 1-es kategóriájú lencse 3 kategóriájúvá alakuljon. Mindig a megfelelő mennyiségű fényt ereszti át és hihetetlen gyorsan alkalmazkodik!


Egy valamiről még nem szabad megfeledkeznünk, az pedig a garancia! A forgalmazó honlapján elég korrekt garanciafeltételeket találunk: "amennyiben a napszemüvegeinken a vásárlástól számított 2 ÉVEN BELÜL gyártási hiba merülne fel (amely megítélésére kizárólag a SALICE vállalat jogosult), akkor a hibás alkatrészt a Velossimo Kft. térítésmentesen kicseréli."