2011. május 23., hétfő

Lezyne öntapadós folt

Versenybeszámolókkal mostanában (sajnos) nem tudok jelentkezni, legalábbis olyanokkal, amik említést érdemelnek. Ezért néhány technikai jellegű dologgal próbálom megtölteni a végtelennek tűnő virtuális teret.
Most a Lezyne öntapadós foltjáról írnék egy keveset. Ennek az az apropója, hogy a lassú defektes gumim tegnap ismét leeresztett, ráadásul már a 1,5 órás bringázást sem bírta ki.
A gumiragasztással úgy vagyok, mint a focival - nagyon szeretem, de nem értek hozzá. Otthon is szinte mindig Apu ragaszt - szerintem Neki hobbija, mindig szívesen csinálja. :)

Előkaptam a Lezyne foltkészletet, ami jelenlegi kiszerelésében egy kis műanyag tasakból, némi tájékoztatóból, 6 db foltból és egy dörzsiből áll. (Tavaly volt nagyonjólkinéző fémházas dobozban is, de azt (is) elhagytam.)


Tessék-lássék mód ledörzsöltem a gumit, nem erőltettem meg magam. A dörzsölés közepén talán látszik is a mini lyukacska:

A perforált papírról könnyedén le tudjuk húzni a foltot. Felülete enyhén ragadósnak látszik, de ez csak addig van így, amíg fel nem helyezzük a gumira.


Egyszerűen rányomtam a gumira, kicsit rásimogattam, s máris rátapadt, nagyon masszívan megragadt.


Rögtön pumpa után nyúltam és elkezdtem fújni. Talán látszik a képen, hogy kicsit megnyúlt a folt - de továbbra is kiválóan a helyén maradt.


A gumin találtam még egy korábbi foltot is, ami a bringázási gyakoriságomból adódóan is legalább fél-egy éves lehet. Kicsit megtéptem a szélét, nagy nehezen le tudtam húzni, majd újra visszanyomtam a helyére és működött! Tök érdekes, simán leszedtem, visszaraktam és akkor is a helyén maradt. Egy sima ragasztott foltnál ezt nem sikerült megcsinálnom, tépte magával a gumit is...
Hallani olyat is a foltról, hogy egy idő után leesik stb... Nálam működött és működik régóta. Versenyre kifejezetten hasznos - és nem mellesleg betegesen grammániás cucc - , mert gyorsan javítható vele a belsőgumi!

Amit még kifelejtettem, az az ára. Ha jól emlékszem 500-600 Ft körül lehet ez a kis szett.
Szerintem ennyit megér!
(Ha érdekel és nem találsz a boltban, írj, segítek: grammania@gmail.com)