2010. július 27., kedd

Zalakaros Maraton és Kislőd maraton

Zalakaros Maraton és Kislőd maraton – mozgalmas hétvége

Július utolsó hétvégéjére kettő verseny is jutott. A szombati Zalakaros országúti maratonra a bringavideo.hu oldal jóvoltából nyertem egy nevezést, ezért indultam. Vasárnap pedig a közeli nosztalgikus Kislőd maratonon tettem szert egy arany éremre.
Ezen a héten mentem fel Csepelre is, hogy olajat cseréljünk a DT villában. Nem tudtam, hogy mennyi időnként kell karban tartani, így megelőzve az esetleges bajokat, szétkaptuk a Málinál, de mintha új lett volna, olyan tiszta volt a belseje.

Sok extra nem történt egyik napon sem, aránylag kis mezőnyt gyűlt össze. Más komolyabb verseny is jutott ekkorra, ami az igazán erős versenyzőket „elszívta” :).
Szombaton délután 3 órakor rajtoltunk, már épp kezdett felszáradni az út a reggeli esőtől, innentől már csak a szél fújt.
Zalakarosról a termálfürdő elől lódult neki a mezőny a 45 illetve 90 km-es távnak – én a mountainbike kategóriában indultam, így nekem a „gyerektáv”, a negyvenöt kilométer teljesítése volt a feladat.
A pálya javarészt sík szakaszból állt, csak az utolsó részen kellett felmásznunk egy kis dombra, a szőlőhegyen. Sikerült végig az élbollyal haladnom, ugyanúgy, ahogy még 3 montis társamnak. Ennek nem igazán örültem, nem akartam megerőltetni magam. De reménykedtem, hogy a dombok nekem kedveznek majd. Így is lett. Egy 7-8 fős kis bollyal sikerült elszökünk, majd a velük együtt célba is érkeznünk. A sprintben a végén szinte mindegyik országútis lenyomott, de különösebben nem zavart a dolog.
Összességében jó verseny volt, tetszett.

Vasárnap reggel pedig Kislődre indultunk maraton versenyezni. Hideg volt. Riogattak esővel is, de szerencsére megúsztuk. A pálya amúgy is rövid, minden távon, ezért bátran neveztem a hosszúra, ami a tavalyi emlékek alapján alig volt több 50 kilométernél. Nevezéskor derült ki, hogy bizony még annyi sem lesz, mert – állítólag – az időjárás miatt járhatatlan lett a hosszú táv. Ez igazán különös. Inkább azt sejtem a dolog mögött, hogy a kevés induló miatt maradt el a hosszú táv, ami önmagában nem lenne gáz, csak megmondhatták volna.
A SingleSpeedes társaság feldobta, hogy győzzük meg a szervezőket, egy két körös hosszútávról, ha már egyszer eljöttünk. Megmondtam őszintén, hogy nem lett volna hozzá sok kedvem.
Hosszú táv híján, a középtávosok pályáján mentünk végig, amit nagyjából 30-35 kilométerre saccoltak.
Rajtnál kicsit meghúztam, hogy másnak se legyen kellemes, majd az első emelkedőn a zalaegerszegi Horváth Sanyival maradtunk együtt, próbáltva ellépni a mezőnytől. Sajnos ketten még felértek ránk – Táncos Sanyi és Lebedy Máté személyében, akik csak nem szakadoztak le, csinálhattunk akármit . Nem akartam kockáztatni, ritmust váltottam és menekültem előlük. Ez olyan jól sikerült, hogy nagyjából 3 perccel Táncos Sanyi előtt értem célba, 1:16:20-as idővel. Sanyi után a másik Sanyi – Horváth – érkezett, majd Őt követte Lebedy Máté.

A dolog érdekessége még, hogy nagyjából 25 perc után elhagytam a kulacsom, így Horváth Sanyitól illetve egy rövid távos lánytól kellett kuncsorognom innivaló után, valamint a frissítőpontokon tudtam csak pótolni a folyadékot. Figyelnem kellett, hogy időzítsem a High5 zselék fogyasztását.
Kis verseny volt, de korrekt rendezés, megérte az árát, ha úgy nézzük. Minden indulónak belefért a nevezési díjába egy póló valamint a dobogósoknak is jutott egy kis apróság az érmek és kupa mellé.
Pörgős hétvége volt, gyorsító edzésnek kiváló.

Most pihenőhét van, ami jól is jön a munka és a jövő heti Bükk maraton miatt.

képek:

Eredmények:
http://sportaktiv.hu/_eredmenyek/00000062.xls

ui. hamarosan költözök: a napokban birtokba veszem az új honlapot :)