2009. május 18., hétfő

16. Bakony 200 országúti kerékpáros teljesítménytúra - május 17.


Veszprémből a Pannon Egyetem felső kampusza adott helyet a teljesítménytúra indulási és érkezési helyének. 7 különböző táv közül választhattak az indulók, a 28 km-es távtól egészen a 190 km-esig bezárólag. (bővebb információt a távokról, szintekről és az útvonalról itt olvashattok: http://bakony-200.tar.hu)
Mi 5-en (Gulyás Ádám, Pogány Tamás, Szóka Attila és Tóth Zoltán valamint én) a „rövid+csúcs” távot választottuk. Ez a Veszprém - Tótvázsony - Zsófia puszta - Szentgál - Zsófia puszta – Kab-hegy - Nagyvázsony - Pula - Kapolcs - Pula - Nagyvázsony – Veszprém útvonalon haladt, hossza 106,9 km volt, amihez 1035 méter szintkülönbség társult.
Ádámmal nem vettük túl komolyan, mindketten mtb-vel, terepgumikkal indultunk.
A 40. kilométerig együtt maradt a kis csapatunk - sőt kisebb-nagyobb társaság is csatlakozott hozzánk, élvezve a szélárnyékot -, amikor is a Kab-hegyen felfelé Szóka Attilával és Gulyás Ádámmal szökésnek eredtünk. Csatlakozott hozzánk még Szekeres Tamás is, aki a 85. km-ünk körül lefordult a 190 km-es távra. Teljesítménye becsülendő, hisz platformpedállal (talán klipsze volt) és senior kora mellett is igen erős tempót bírt menni.
A célunkat elértük, sikerült megdönteni az eddigi pályacsúcsot, 3:01-es idővel értünk be mindhárman (Gulyás Ádám, Szóka Attila és én).
A célban szendvicsekkel és üdítővel vártak a szervezők, majd mindenki kézhez kapta a teljesítést igazoló emléklapját.