2012. április 29., vasárnap

Kürtős kupa - 2012. április 29.


Egyik legkedvesebb versenyem a Kürtős Kupa. Anno rengeteget bringáztam együtt a szervezőkkel, így a jó viszony megmaradt és ha tehetem részt veszek a versenyen, amit már idén hatodszorra rendeztek meg.
Ez volt a negyedik mountain bike versenyem az idén és ha csak az eredményt nézzük, akkor a legsikeresebb (a teljesítményt nézve nem vagyok elégedett).
fotó: Siki
Az utóbbi néhány verseny nem úgy sikerült, ahogy azt igazán szerettem volna. Volt, ahol a technika tréfált meg, volt ahol simán csak a bringa volt még szokatlan. Mostanra sikerült összehozni mindent. A pihenés az egyedüli, ami kimaradt a verseny előtt, ezért minden mindegy alapon a verseny napján is bringával érkeztem a Keszthelyi-hegységen keresztül, ezzel letudtam a 45 perc bemelegítést is...
A cross country kupafutamot rászervezték a Kürtős kupára, így sok erős versenyző nélkül rajtolt a hat körös versenyünk.
A rajt után az aszfalton már előre álltam és elsőként fordultam a meredek szánkópályára. Mögöttem Pálmai Zsolti, Veingartner Balázs és Czenki Tomi. Szépen, türelmesen haladtam, vártam, hogy előzzenek, nem akartam az elején maradni. A domb utolsó méteréig nem jött senki, így egy erősebb fokozatba váltottam, hogy megpróbáljak meglépni Tőlük.
Nagyjából innentől egyedül versenyeztem saját tempóban. Jól éreztem magam, a lábaim is rendben voltak. A pálya szélén pedig folyamatosan buzdítottak a barátok és ismerősök, akiktől folyamatosan kaptam az információkat az előnyömről. Szerencsére ez körről körre nőtt, nagyjából 2 és fél percig.
fotó: Kezso
Az első körömben nem siettem túlzottan - legalábbis érzésre -, mégis sikerült körrekordot felállítani 8:06 másodperces idővel (Az eddigi években 8.23; 8:17, 8:16-os idők voltak). Erre azért büszke vagyok. Nem úgy, mint az össz időmre, ami nagyjából közepes erősségű volt.
A technikai problémák mondhatni szinte teljesen elkerültek, egy apróságtól eltekintve, ami egy első váltókar törést jelent. A markolatváltóban eltört a műanyag gyűrű, így elöl csak a kis tányérat (28 fogas) tudtam használni, hátul pedig a legnagyobb fogaskerekem a 26-os volt. Nem volt a legkellemesebb ez a felállás, de azt a 2 kört már kibírtam.

A célban örömmel fogadtak az ismerősök, ahogy én is az első helyért járó tortát. Eredményhirdetés után bringára pattantam és egy kisebb kerülővel elindultam haza. Valamivel több, mint 3 órára jött ki ez a nap, ebből pedig közel egy óra versenytempó volt. Fura, de nem éreztem magam ehhez mérten fáradtnak.

Köszönöm Mindenkinek a szurkolást, az etetést-itatást és a lehetőséget, hogy versenyezhettem a Kürtős Kupán!
fotó: Kezso