2012. február 11., szombat

Mazsola KSE Páros Spinning Maraton - 2012. február 11.

Idén második alkalommal vehettünk részt Keszthelyen a Mazsola KSE Spinning Maratonján. Ezért és Siki bringaboltjának gyakori látogatása miatt sem volt ismeretlen számunkra a terep.
Mazsi birodalma, közvetlenül Siki bringaboltja felett, az emeleten van. Ők ketten egy teljes "sportkomplexumot" alkotnak a Rákóczi utcában: kerékpárbolt, spinning terem, Asics márkakereskedés és még a Mazsola KSE spinning edzéseinek, előadásainak, meg csak úgy mindenféle összejövetelének is ez a hely ad otthont.
Mazsi mindig izeg-mozog, folyton szervezkedik: spinning maratonok, közös túrák, kisebb házi versenyek stb.
A tavalyi páros spinning is igen jól sikerült (nem csak azért tetszett, mert nyertünk), ezért az ideire már Karácsony környékén jeleztük indulási szándékunkat. Nem is kellett nagy felhajtás, hamar híre ment "belsős" spinninges körökben is és gyorsan betelt a kvóta. Bár a versenyen nem volt telt ház, csak 8 csapat ült bringára.

Mi is ez a páros spinning?
Valentin-napra lett időzítve, hogy a párok (fiú-lány) 3 órán keresztül együtt izzadhassanak. Bár nem szeretek egy helyben tekerni, de azért egy 3 órás páros spinning maratonnak már talán van értelme. Mindenképp több, mint a nagy felhajtást kavart 15 perces sprintnek...
Az ellenállás fix volt minden bringán, de kisebb eltérés volt köztük, ezért 22 perces időközönként mindenki arrébb ült egy bringával (jobbra), hogy mindenkinek egyformán járjon ki a jóból. Aki a legtöbb kilométert tekeri (kilométer óra mérte), az nyer.
Mindenki beállította a nyergét magának, majd ezt a váltásoknál magával vitte. Ennyi kikötés volt csupán, na meg annyi, hogy a lánynak legalább 1 órát kell hajtani. Mi nagyon hamar megbeszéltük, hogy 13-9 perces váltással daraboljuk a 22 perces etapot. Ez sok szempontból is jó volt: én picivel gyorsabban tudtam tekerni Vikinél, jutott elegendő idő pihenésre és Vikinek is bőven megvolt az 1 óra nyeregben töltött ideje.
Az elején felmértük a versenyzőtársakat, éltek még a tavalyi emlékek, így tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk most sem!
fotó: Budai anyuka - archív
A tavalyi taktikánkból, illetve annak hibájából tanulva most már az elején is nagy tempóval kezdtünk, hisz' annyira nem lehetett tartalékolni a végére. Mazsi becsületesen minden váltásnál olvasta a kilométer állásokat és folyamatosan közzétette a részeredményeket.
Az első váltásnál a második helyen álltunk, ami nem volt sem rossz, sem jó. Igazából nem tudtuk, hogy mennyire jó, ki mennyire hajtott és meddig fogja bírni ezt a tempót.
A második váltásnál már első helyre ugrottunk, amit a végéhez közeledve egyre magabiztosabban tartottunk is. Először 3, majd 5-6-7 kilométer előnyre tettünk szert, a végén pedig nagyjából 105 kilométerrel, 7,5 kilométer előnnyel sikerült nyernünk. Mondhatnám, hogy simán, de nem lenne igaz, mivel a többiek végig ott lihegtek a "nyakunkon" és menekülni kellett!
A tavalyi tétekre rádobtak egy lapáttal, így a fődíj két éjszaka eltöltése Hévízen a Danubius Health Spa Resort-ban.
Örülünk neki nagyon és köszönjük, hogy ott lehettünk!