2012. január 8., vasárnap

Supercross - Kiskun Cross - 2012. január 8.

Utolsó futamához érkeztünk a Supercross sorozatnak, amit a "szomszédban", egy alig 2 óra autózásnyira rendeztek Kerekegyházán. Végre kora délelőtt - 7 órakor - ráértünk elindulni Veszprémből.
Most már szerencsére kifelé lábalok a vizsgaidőszakból, így kevésbé nyomta rá a bélyegét a mai versenyre, mint decemberben.
Ez a pálya is élvezetesre sikeredett, a többihez hasonlóan. Nem tudnám megmondani, hogy melyik volt eddig a legjobb pálya (a Supercross sorozatban), mert nagyjából mindegyik tetszett - legalábbis most visszagondolva megszépült minden, az is, ami esetleg kevésbé volt szimpatikus.
Alföldi futam lévén, szintemelkedést nem tartogatott a pálya, javarészt füves területen haladtunk és a piacon kanyarogtunk csak kicsit a térköves sorok közt. Az akadályokat két szimplaakadály, egy lépcsőn felfutás és egy süppedős-homokos röpladbapályán való átkelés jelentette. Emellett milliónyi kanyar lassította a tempót.

fotó: Monti
A verseny nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna, de azért nem vagyok elkeseredve. A rajtnál a maroknyi elit és annál népesebb master mezőny mögé sorakoztatták fel a hobbi kategória versenyzőit, ami miatt az első 1-2 kör az előzésről szólt. (Értem, hogy hobbi kategória, de sokkal kevesebb szívással járna, ha valamelyest figyelembe vennénk az erőviszonyokat is - mint például múltkor Balassagyarmaton.)
A második kör végére egy kisebb boly verődött össze Béla Attilából, belőlem és Zséből. Így hármasban róttuk a köröket, legtöbbet Atti és kevesebbet az én "zsíromon" utazva.
Nem volt sietős a tempónk, kényelmesen teltek a percek, de azért mindenki figyelt, hogy le tudja reagálni a másik esetleges támadását.
Az utolsó előtti körben Zerge előzte végig a sorunkat, erre rámozdultam én is, visszaelőztem és egy erős tempót diktáltam.
Zerge és Béla Atti nem jött velünk, nekik biztos volt a helyezésük és mögöttük sem jött senki. Majd az utolsó kör elején a második helyre csúsztam vissza, amit már nem tudtam menteni. Ezt még az is tetézte, hogy a piactérről kifelé a palánk előtt elcsúsztam, térddel végighorzsoltam a talajt, a bringa pedig egy szaltóugrással elém került.
Pár pillanat múlva már újra nyeregben voltam és ütöttem is vissza a befordult fékváltókart, viszont a hátsó kerekem defektjével nem tudtam mit kezdeni. Az első hely elszállt, mögöttem senki - a túlélésre és a gumilefordulás elkerülésére játszva begurultam a célba - első vesztesként. :)
Mindentől eltekintve nagyon élveztem a versenyt, sokat tanultam belőle, amit eddig elméletben tudtam is, csak amikor ott vagyok, belülről sokkal nehezebb megvalósítani, mint azt gondolnánk.
fotó: Monti
Kiskun Cross - 2. hely (hobbi)
Supercross sorozat összetett 1. hely (hobbi)
Bár a csatát elveszítettem, a háborút szerencsére megnyertem: sikerült összetettben megnyerni a sorozatot három első és egy második helyezéssel.

Örülök, hogy Vikit is sikerült elcsábítani a cyclocross versenyekre és tisztességesen végigversenyezte a sorozatot! Bízom benne, hogy meglesz az eredménye a maratonokon és jövőre még jobb helyezéseket tud elérni a cyclocrossban is.

Szeretném megköszönni Mindenkinek a segítséget, hogy végigversenyezhettem a sorozatot: Vikinek és Szüleimnek a mindent, Marcinak az edzéstervezést, Míves Gábornak a Salice szemüveget, csapatomnak pedig a támgotást.
Illetve köszönöm a szurkolást, amit ismerőstől és ismeretlentől kaptam, a fotósoknak pedig a sok-sok képet!

Supercross - Kiskun Cross - 2012.január 8.