2010. február 1., hétfő

Mazsolázgatás a múltból - 1.

Találtam néhány régi fényképet, talán ebből majd sorozat is fog kerekedni, amiben írok a régi versenyeimről meg a korábbi bringáimról, esetleg lesz kör sztori is meg az emlékek is bekerülnek a blogba...


Ez a kép a 2005-ös Sopron maratonon készült. Középtávon indultunk, abszolútban VB elöl, aztán Matyi majd én. Matyit a vége előtt pár kilométerrel sikerült utolérni, az aszfaltra kiérve - nagyjából 2 km hosszú lehetett az emelkedő - előre álltam, gondoltam, hogy jól leszakítom, de ez sajnos nem jött össze. Akkor még nem volt bennem semmi taktikai érzék, hogy esetleg szélárnyékban utazzak, s a végén hajrázzak vagy hasonlók… Ezt a csatát a Matyi nyerte. Ügyes hajrával kikerült, mint a pocsolyát.
Habár alul maradtam, azóta is szívesen gondolunk vissza erre a kis versenyre.


Ez a kép 2002-ből származik – úristen, még csak 14 éves voltam akkor – egy szinte minden gyerek által átélt Hauser Winner kerékpár látható a képen. Tomitól – szomszéd srác – bizniszelt első villával, mert ugye teleszkópra még nem tellett akkortájt. Habár nem látszik de mégis sok tuningelem van rajta, legalábbis úgy emlékszem, hogy abban az időben ez menő tuningnak számított – nekem legalábbis mindenképp. :)
Leginkább még csak unokatestváreimmel jártunk tekerni – az Ő bringáik a háttérben látszódnak: egy acél vázas Yasec ill. egy alu vázas Gepida –, a környékbeli hegyekbe.


A mai utolsó képre már nem is nagyon emlékszem. Nagyon kicsi voltam, annyi biztos. Ez is még a bringás karrierem kezdetéből való fénykép. A Szent-György hegy meghódítása során készült, feltehetőleg anyuka vagy apuka által.
Itt sem lógtam még ki a normálisnak mondható gyerekek sorából, nem sokkal gyűjtöttem több kilométert, mint a korombeli társaim. De már elkezdődött a megfertőzésem...