2010. június 30., szerda

High5 Race Faster Pack

Mostantól elérhető a Race Pack a High5 kínálatában.
A csomag lényege, hogy előre összekészítettek nekünk egy csomagot, ami egy verseny során szükségünk lehet. (Saját tapasztalatom az, hogy ezzel a mennyiséggel egy 4 órás verseny könnyedén teljesíthető. Mondjuk ez étvágy és az intenzitás függvényében változhat.)

Tartalma: 4 db Energy Gel, 2 db Isotonic Gel, 3 db szénhidrátos italpor, 1 db 4:1 (szénhidrát:fehérje) italpor, 1 db Xtreme italpor.

Ára: 2900 Ft. Ha külön vásároljuk meg, 3980 Ft-ba kerülne, így mindenképp megéri kipróbálni ezt az instant versenyzős csomagot! :)


2010. június 21., hétfő

High5 Kupa - Tamási

Egy jó kis edzőverseny gyanánt néztem ki magamnak ezt a cross country ranglista versenyt. Verseny előtti pénteken még egy 3 órás terepezéssel tettem fel a pontot az i-re a heti edzésemben.

Vasárnap kíváncsian vártam, hogy vajon kikkel is kell majd versenyezni, de sajnos nem túl népes mezőny jött össze. Ilyenkor hiába vagyunk kevesen, egy-kettő erős ellenfél mindig ott van. Most sem volt másképp, de legalább van motiváció, hogy valóban verseny legyen még egy ilyen kis mezőnyben is.
Reggel gyorsan körbejártuk a pályát, tetszett. Elég izgalmas vonalvezetésűre sikeredett.
A reggeli sártól kicsit csúszóssá váltak az erdei részek. Volt benn minden: kistányéros emelkedő és „ereszd el a hajam” lejtő egyaránt. A pálya jelölésére és a pálya széli segítőkre sem lehetett egy rossz szavunk sem. A rajtnál pedig a verseny névadó szponzora biztosította a frissítést.
A múlt heti maratonra kicsit átszabtam a teleszkópot, növeltem a visszaút csillapítást illetve alacsonyabb levegőnyomást választottam. Mivel ez egy gyorsabb verseny volt, sok buckás útszakasszal, ezért növeltem a nyomást és visszavettem kicsit a csillapításból, hogy még jobban az úton tudjak maradni. Úgy éreztem, hogy nem éreztem semmit, tehát sikerült jól beállítani. :)
Négy kört kellett teljesítenem a 4,9 km hosszú és körönként 190 méter szintemelkedésű pályán, aminek a végén második helyre érkeztem, közel 2 perces hátránnyal.

Jövő hétvégén a Bringabandások által szervezett MTB Piknikre látogatunk ki. Kicsit kiegészítjük az 50 km-es távot: Búr Zsoltéktól, Oroszlányból tekerünk ki Vértesboglára, a rajthoz. Így egy kellemes 100-110 km-es táv jön ki, ami remek rákészülés lesz a Duna maraton középtávjára.

Fényképekért köszönet a high5.hu-nak - ahol még sok-sok képet találtok a versenyről -, valamint a Tamási KE-nek és persze Barátnőmnek :)


Fotóalbum


2010. június 11., péntek

Balaton Bike Fest pályabejárás

Tegnap végigmentem a középtávon. A pálya, akárcsak tavaly Füredről rajtol, egy aszfaltos emelkedővel kezdődik, aminek a végén éles rajttal indul a verseny. Hidegkútig elérve néhány nagyobb pocsolyán kell átkelnünk, ami elől nem igazán van menekvés, sarasak leszünk. Ez után érünk a Recsek-hegy és Koloska-völgy térségébe, ahol 20 kilométer alatt begyűjtünk 600 méter szintet. Ezen a szakaszon javarész erdőben, fák közt haladunk, a talaj földes, murvás, néhol köves, de mindenképp izgalmas és változatos helyeken halad.
Elhagyva ezt a részt egy hosszabb nyílt rész következik, ahol a mezei és erdei utak felváltva követik egymást. 
Porzik

Több laposabb emelkedő és lejtő követi egymást, miközben másodszor is áthaladunk Hidegkúton, megközelítve Tótvázsonyt, Barnagot és végül beérünk Vászolyra. Itt még egy kisebb mászás vár ránk az erdőben, ami után megkezdődik a féktelen száguldás szinte a célig. A tavalyihoz képest nem csak a hegyi utakon haladunk, a szervezők színesítették a pályát, bevisznek bennünket több kisebb, izgalmas ösvényre. Füred határához érve kettéválik a pálya, a középtáv lekanyarodik a célba, míg a hosszú távosok kikerülve a várost, újra nekilendülnek a hegynek, ezúttal a rövidtávot teljesítve.
A pálya végig tökéletesen járható volt, néhány kidőlt fa maradt csak, amit még tegnap vagy ma el is takarítottak. Sár elenyésző, inkább csak a tócsákból felcsapódó masszával kenjünk össze magunkat. A távolság szinte méterre pontosan 77 km lett – 7 km-rel hízott az előzőhöz képest - amihez 1400 méter szintemelkedést mértem. Összegezve: egy igen jó kis pályát hoztak össze, a kevésbé technikás versenyzők számára is élvezetes lesz!
Nem volt nagy sár

2010. június 9., szerda

Balaton Bike Fest - megnyitó

Közel is van, sajtótájékoztatón még úgysem voltam, ott a helyem - gondoltam.
Lássuk csak, 11 órakor kezdődik, az azt jelenti, hogy otthonról 9.45 kor indulás, hogy 10.45-re a helyszínre érjek és ne kelljen rám várnia Csorja Petinek és Jocónak...
Minden a tervek szerint alakult, kicsit korábban érkeztem - nem, nem hajtottam gyorsan, lakott területen is mindig betartottam a 65 km/h-s sebességkorlátozást...

Tisztelt Kirándulók!

A tájékoztató egyben megnyitó is, kevés sajtóssal, nem volt nagy felhajtás az egész. Később befutott Tuki is, akivel megvitattuk a single speedes dolgokat. Arra jutottunk, hogy felesleges váltós bringával jönniük erre a pályára, valamint megtudhattam, hogy miért olyan gyorsak - egyszerű fizika az egész. :)
Az idei rendezvény nagyobb durranásnak ígérkezik, mintegy 1500 nevező van eddig, tavaly 1050 fő vett részt a különböző programokon.
A kerékpározást sportként vagy hobbiként űzők is találnak maguknak megfelelő versenyszámot. Mintegy kilenc versenyszám várja az ide lágotató bringásokat és nézőket kezdve az országúti túráktól a cross country versenyen keresztül egészen a downhillig. Emellett még egy bringaexpon nézelődve is el tudjuk ütni az időnket. Ha pedig már mindent végigjártunk, csobbanhatunk is a Balatonba.
A balatoni turizmus szempontjából is öröm, hogy egyre több rendezvény, színvonalas strandok, kalandparkok, golf és bob pályák, mint kikapcsolódási és szórakozási lehetőség várja az ide látogatókat.
Az érdeklődésemet főleg a hozzám közel álló sportágak – a cross-country és a maraton versenyek – keltették fel.

Triál pálya egyik szegmense - izgalmas lesz!

Megkerestem a cross-country pályát, ami közvetlen a dirt pálya mellett, az aquapark mögött található füves területen került kialakításra. Sajnos nem jöttem rá, hogy pontosan merre is halad, mert kijelölve nem volt. Ahogy láttam, viszonylag kevés szintkülönbséget tartogat. A pálya gyakorlatilag egy dimbes-dombos réten fekszik, gondosan lenyírt füvön vezet a pálya. A nehézségét a kanyarokkal tarkított rázós nyomvonal adja. Sajnálom, hogy nem tudtak izgalmasabb pályát kijelölni, pedig hely volna rá, elég jókat szoktunk bringázni ezen a környéken.
A maraton pályája kis mértékben tér el a tavalyitól, apróbb változtatásokat eszközöltek rajta. A hosszú távosoknak egy közép és egy rövid távot kell teljesíteni. Erre azért került sor, mert a hosszú táv eredetiben tervezett pályáját a viharok nagy mértékben megtépázták, így már nem volt idő használhatóvá tenni. Egy igen gyors pályán versenyezhetünk majd, valószínűleg a mostani néhány pocsolya is felszárad, így csak a hőséggel kell megküzdeni. Jó lesz! :)

2010. június 6., vasárnap

Crosskovácsi maraton és DT éles teszt




Egy húzós hét után érkeztem a Crosskovácsi maratonra. Péntek délután volt egy vizsgám, amire egész héten tanultam és folyamatosan idegeskedtem miatta, így az edzések száma is nullára csökkent. A szombati verseny előtt a múlt hétvégi Szilvásvárad maratonon ültem utoljára bringára.
Péntek délelőtt vehettem át a DT karbon villáját, amit péntek este sötétedés környékén sikerült beszerelni. Külsőjét tekintve is megnyerő villával állunk szemben, karbon lábakkal, nyakkal, nyakcsővel és rendkívül izmos, vaskos hátul elhelyezett fékhíddal. Kormányról vezérelhető lock out és letisztult külső jellemzi, csicsás díszkarbon nélkül, a villaszárakon matricával, fehér villasaruval. Ezek mind egyedi külsőt kölcsönöznek neki. A szakavatott szemek már messziről kiszúrják, hogy milyen villa is lapul a bringa orrában.
Sajnos nem sokat tudtam állítgatni a villán, épp csak belőttem a súlyomhoz megfelelő nyomásra – ez olyan 8,4 bar körüli érték –, a csillapításon állítgattam kicsit, gurultam egy 50 méteres kört és mentünk is aludni.  Sebaj, majd élesben a versenyen…

Szombat reggel indultunk Nagykovácsiba, de kialvatlannak éreztem magam, egyre inkább csak arra gondoltam, hogy valahogy túl kell élnem ezt a versenyt.
A rajthoz felsorakozott jó néhány potenciális ellenfél is. Kicsit aggódtam, hogy nagy hajtás lesz már az első aszfaltos részen, de szerencsére nyugis tempóban értünk az erdő szélére. Az első 6 kilométeres kis kör alatt mindenki tudott helyezkedni a mezőnyben. Már ekkor sejteni lehetett, hogy semmiképp nem ússzuk meg nyakig érő sár nélkül.
Igyekeztem nem széthajtani magam már az elején, beálltam egy számomra kényelmes tempóra, tartalékolva a verseny utolsó szakaszára is. Még így is sikerült elöl maradnom, Grósz-Táncos-Pintér hármast láttam eltűnni magam előtt. Kilométer óra híján – az este elfelejtettem áttenni a jeladót – a tavalyi emlékekre és a pálya szélére kihelyezett „kilométerkövekre” hagyatkozva róttam a távot. Több-kevesebb ideig mentem együtt hosszú távosokkal is, de javarészt egyedül hajtottam. Eseménytelenül teltek az órák, a bringa rendben, a teleszkóp kiválóan mozog, semmi gond. Az utolsó előtti itatónál feltűnt előttem Pintér Tomi – ekkor tudtam, hogy őt megfogom. Ha valakit ennyire a verseny végén érek utol, annak nincs menekvése. Így is lett.
Örültem, mert tudtam, hogy így már biztosan megvan a dobogó, mögöttem senki, már csak be kell érnem. A lejtők javarészt sarasak vagy kövesek voltak, egy kivétellel: kicsúszott alólam a bringa és ugyanúgy, mint múlt héten ismét a jobb térdemre érkeztem. Már épp kezdett elmúlni a fájdalom, erre újabb heget szereztem pár centivel arrébb.

A célba érve tudtam meg, hogy Grósz Béla eltévedt, s így kiszállt a versenyből, ezzel „előrebuktam” egy helyezést és idén is – akárcsak tavaly – a dobogó második fokára érkeztem.
Összességében jó volt, bár a sár az sokat nehezített a versenyen. Jövő héten Balaton Bike Fest, az után már több tapasztalatot fogok tudni írni a teleszkópról, eddig annyit tudok mondani, hogy könnyű, merev és mindemellett szépen mozog! 

DT Swiss XC 100 Race

2010. június 4., péntek

A DT Swiss versenyzője lettem a Mali jóvoltából!

A mai napon vehettem át Máli Jánostól egy DT Swiss XC 100 RACE teleszkópot.
Első közt vagyok, aki a DT által felkínált versenyzői támogatást elnyerhettem.

Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget, mindent megteszek, hogy helytálljak!